Skip to main content
Please wait...

Potpisivanja Sporazuma o razvoju institucionalne i istraživačke infrastrukture i opremljenosti Univerziteta u Sarajevu i svečana dodjela nagrada za naučni/umjetnički rad - poziv medijima

Obavještavamo Vas da će se sutra /petak/, 22. decembra 2023. godine, u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu, s početkom u 10:00 sati održati potpisivanje Sporazuma o razvoju institucionalne i istraživačke infrastrukture i opremljenosti Univerziteta u Sarajevu, te svečana dodjela nagrada za naučni/umjetnički rad za 2022. godinu.

Sporazum o razvoju institucionalne i istraživačke infrastrukture i opremljenosti Univerziteta u Sarajevu potpisat će premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk i rektor Univerziteta u Sarajevu, prof.dr. Rifat Škrijelj.

U drugom dijelu ovog događaja bit će uručeno 200 nagrada za naučni/umjetnički rad za 2022. godinu za 203 člana i članice akademskog i naučnoistraživačkog osoblja sa 25 članica Univerziteta u Sarajevu.

Izjave za medije planirane su prije početka svečanosti u terminu 9:45 – 10:00 sati, kada će vam se obratiti premijer KS Uk, ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS, prof.dr. Adna Mesihović i rektor Škrijelj.

 

Molimo da planirate dolazak vašeg novinara i ekipe.

 

Služba za protokol i press KS