Skip to main content
Please wait...

Predstavljanje Strategije i akcionog plana za sprečavanje i suzbijanje zloupotrebe opojnih droga u Kantonu Sarajevo – poziv medijima

Slika

Poštovani, 

Obavještavamo Vas da će sutra /četvrtak/, 28.12.2023. godine, u 11:00 sati u zgradi Kantona Sarajevo (I sprat, ispred sale 100) biti održana press konferenciju povodom predstavljanja Strategije i akcionog plana za sprečavanje i suzbijanje zloupotrebe opojnih droga u Kantonu Sarajevo koju organizira Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

U junu ove godine, na Tematskoj sjednica Skupštine Kantona Sarajevo o sigurnosti u saobraćaj, Vladu KS je zadužena da donese program prevencije i suzbijanja zloupotrebe opojnih droga, s posebnim fokusom na kontrolu učesnika u saobraćaju, a nosilac aktivnosti bio je MUP KS. 

Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica formirao je stručni tim sačinjen od dugogodišnjih stručnjaka i profiliranih pojedinaca u različitim segmetima suprotstavljanja zloupotrebi opojnih droga koji su prethodnih mjeseci intenzivno radili na izradi Strategije i Akcionog plana, te definisali opće ciljeve, područje djelovanja i posebne strateške ciljeve.

Pozivamo Vaše novinare i ekipe da zabilježe ovaj događaj. 

Hvala.